Не се очаква скок на цените на яйцата и агнешкото около Великден

Не се очаква скок на цените на яйцата и агнешкото около Великден

Не се очаква скок на цените на яйцата и агнешкото около Великден

Традиционно с наближаването на Великденските празници цените на определени хранителни стоки скачат драстично. Така ли ще е и тази година? Според министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков това няма да се случи през 2014 г. По думите му не се очаква повишаване на цените на агнешкото и яйцата преди Великден и Гергьовден.

Според него цените трябва да бъдат нормални, за да могат всички да сложат на трапезата си хубаво и качествено месо и яйца.

Греков изтъкна, че е избор на всеки потребител е какво ще предпочете - българско или вносно месо, но на пазара у нас има достатъчно българско качествено месо и яйца, предаед „Дарик”. „Имаме прекрасна наша продукция на поносими цени и нямаме основания да очакваме вдигане на цените преди празниците”, категоричен бе министърът.

„Само през последната седмица в София и цялата страна са направени над 200 проверки с цел да не се допуска залежала стока. Проверките за качеството на храните ще продължи и в навечерието на Великден както в големите търговски вериги, така и в по-малките магазини”, съобщи още Димитър Греков.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ