Няма да има матури в детските градини

 Няма да има матури в детските градини

Няма да има матури в детските градини

"Няма да има матури за 5-годишните деца. В никакъв случай за тях няма да има изпитване." Това заяви пред БНТ министърът на образованието и науката Анелия Клисарова.

Припомняме, според проект на правителството за действие по стратегията за учене през целия живот, изтекъл през миналата седмица, от началото на следващата година трябваше да се въведат "миниматури" в детските градини.

Клисарова заяви пред националната телевизия, че трябва да се промени философията в образователната система. Тя поясни, че промяната ще е свързана със Закона за средно образование, но обясни, че няма как за три или за пет месеца да има нов закон с нови учебни програми и планове.

Министър Клисарова каза още, че от тази година ще започне изграждането на интернет платформа, която ще свързва всички регионални инспекторати и училища в страната. Платформата ще позволи по-лесен обмен на информация за учениците. Учителите, които обучават деца в отдалечените райони, ще получават пари за собствен транспорт. „Амбицията е да има интернет платформа за връзка между всички регионални инспекторати и училищата, за да може да се обменя бързо и точно информация. В момента се планира и образователна платформа“, обясни тя.

На сайта на МОН е качен проектът на Стратегия за ИКТ технологиите в образованието. За първия етап от стратегията са заделени 15 милиона лева, с които да започне изграждането на системата. Очаква се процесът да приключи през 2017 г. – 2018 г., допълни министърът.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ