Образованието – топ приоритет

Образованието – топ приоритет

Образованието – топ приоритет

Образованието е топ приоритет на държавата. То е всичко – и наука, и стратегия, и бъдеще. Образованието е нашият паспорт за бъдещето, защото то принадлежи на тези, които са готови за него. За зло или добро образованието е задължение на политиците. Това каза на кръгла маса на тема „Реформа в образованието – основа за икономическото развитие на България” в Народното събрание Томислав Дончева, вицепремиер по европейските фондове и икономическата политика.

Той посочи, че само преди няколко дни е пусната за одобрение в ЕК програмата „Образование и наука”, предаде Фокус. „Половината от средствата отиват пряко за образование. Програмата няма да бъде само инструмент за финансиране, но и за реформи. Убеден съм, че не бихме могли да отидем там, където искаме, да видим реформите без адекватно финансиране и реформи. Ако нямаме подкрепа на всички нива, тези процеси ще се окажат слаби и неустойчиви. Образованието е приоритетът на приоритетите”, допълни Дончев.

Относно „Южен поток”, Дончев подчерта, че нереализацията на проекта би довела до загуба за България. „Наказателната процедура с претенции доколко е спазено европейското законодателство не е единствената драма на този проект, категоричен бе той. Това не е българо-руски проект, това включва няколко държави от ЕС. Когато се търси изход от тази ситуация, това трябва да е съгласувано с европейските институции”, заяви пред bTV Дончев.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ