Огромно задръстване на „Лъвов мост” заради започналия ремонт

Огромно задръстване на „Лъвов мост” заради започналия ремонт

Огромно задръстване на „Лъвов мост” заради започналия ремонт

Тежко задръстване се образува на кръстовището на „Лъвов мост” тази сутрин след началото на ремонтните работи на мястото по проекта за кръстовище на две нива, съобщи БГНЕС. Затруднен е трафикът на ул. „Цар Симеон", ул. „Св. Св. Кирил и Методий", бул. „Мария Луиза" от Централна гара в посока центъра.

Напомняме, в неделя започна изграждането на пътния възел „Лъвов мост”. Проектът предвижда създаването на кръгово с по две ленти за движение, пешеходна и велоалея, като старият исторически мост ще бъде освободен от автомобилното движение, което го амортизира и натоварва. Според зам.-кметът на Столична община Любомир Христов, с ремонта ще се възстанови старият облик на „Лъвов мост”.

Изграждането на кръстовището значително ще облекчи трафика в района. 32 000 автомобила ще преминават в директното направление по "Сливница", а около 28 000 - през кръговото кръстовище, което ще бъде на нивото на "Мария Луиза". Времето, необходимо за преминаване през кръговото кръстовище, пък ще е от 1 до 3 минути.

Заради строителните дейности от 7.00 часа вчера до 24.00 часа на 1 юли се забранява влизането на превозни средства по северното пътно платно на бул. "Сливница" от ул. "Г.С. Раковски" до бул. "Христо Ботев".

Движението ще бъде уредено двупосочно в южното платно на булеварда. Включването в южното платно започва от ул. "Г.С. Раковски" и се възстановява през моста на бул. "Христо Ботев".

Разрешено ще бъде преминаването през площад "Лъвов мост", напречно на бул. "Сливница". Трамваите също ще продължат да се движат.

Променя се маршрутът на автобусните линии с номера 11, 86, 309, 310 . Те ще се движат от пл. "Сточна гара" по северното платно на бул. "Сливница", наляво през моста на ул. "Г.С. Раковски", надясно по южното платно на бул. "Сливница", надясно през моста на бул. "Христо Ботев", наляво по северното платно на бул. "Сливница" и по маршрута си.

В обратна посока промяна няма да има, автобусите ще се движат в южното платно на бул. "Сливница".

В посока бул. "Христо Ботев" за автобусите се разкрива временна спирка "Лъвов мост" в южното платно преди площад "Лъвов мост".

Закриват се спирки "площад Лъвов мост" и "ул. Княз Борис Трети", намиращи се от страната на северното пътно платно на бул. "Сливница".

Линии с номера 78, 85, 213, 285, 305, 404 и 413 в посока Централна гара ще се движат от пл. "Сточна гара" по ул. "Константин Стоилов", наляво по ул. "Козлодуй", надясно по бул. "Княгиня Мария Луиза" до Централна гара.

В обратна посока движението не се променя, то остава в южното платно на бул. "Сливница".

В посока Централна гара автобусите ще спират на спирка "пл. Сточна гара" на ул. "Константин Стоилов"; на "ул. Козлодуй", на ул. "Козлодуй", преди кръстовището с бул. "Княгиня Мария Луиза".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ