Отварят кръстовището при Семинарията

Отварят кръстовището при Семинарията

Отварят кръстовището при Семинарията

Днес след 17:00 часа ще бъде пуснато движението на кръстовището при булевардите “Пейо Яворов“ и “Стоян Михайловски“. Това увери пред bTV кметът на София Йорданка Фандъкова.

Движението през кръстовището при Семинарията бе преустановено изцяло в четвъртък за полагане на бетона на построената естакада. По изключение се пропускаха пътните превозни средства, които са собственост на лица, живеещи в зоната, за която бе въведена забраната.

По думите на Фандъкова при наливането на бетона се е работело денонощно. Фандъкова подчерта, че се очаква кръстовището да бъде пуснато в експлоатация в средата на юли.

След приключване на обекта времето за преминаване през кръстовището ще се скъси от седем до десет пъти, а вредните емисии ще се намалят с около 40.

Общата ширина на новото кръстовище ще бъде 18 метра и включва два тротоарни блока, широки по 1,10 м, две платна за движение по 7 м и разделителна ивица от 2 м. По протежението на бул. "Пейо Яворов" ще бъде изграден и шумозащитен екран. Стойността на обекта се изчислява на около 13,5 млн. лева. 

Към този момент напълно подновена е канализацията и електропреносната мрежа.

Кметът на София заяви, че градът има спешна нужда от обновяване.

„София има спешна нужда от обновяване. Не бива след всеки дъжд да ни изненадват новите дупки. Искам да спрем да кърпим дупки и да поддържаме реконструирани булеварди”.

Според нея си струва да се потърпи за няколко месеца. „Благодарна съм на хората, защото те проявяват търпение”, каза Фандъкова и добави, че сроковете се контролират и скъсяват максимално.

Кметът на София бе категорична, че ремонтите не са предизборни.

„Кой разумен политик би затворил София, за да го ругаят преди изборите”, попита риторично тя.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ