Отпада една от версиите за убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина

Отпада една от версиите за убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина

Отпада една от версиите за убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина

Отпаднала е версията за съперничество за момиче като мотив за убийството на 16-годишния Георги Игнатов, съобщи министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова в ранния следобед днес в парламента.

Остава обаче и все още се проверява версията за сбиване между привърженици на отделни футболни клубове, добави тя. БНР се позова на близки до разследването, според които версията за убийство след спор за момиче не се потвърждава. Момчето, което е било съперник на убития Георги за вниманието на приятелката му, засега няма доказана съпричастност към случая, твърдят източниците на националното радио.

В същото време обаче, малко по-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров заяви пред журналисти, че версията за личен мотив за жестокото убийство се оформя като водеща при разследването на престъплението.

МВР-министърът разкри още в ранния следобед, че са установени не са само последните телефонни обаждания на деветокласника в столичната Търговско-банкова гимназия, но и лицата, с които момчето е било за последно. „Увериха ме, че  можем да установим контакт с лицата, с които е било момчето последно”, сподели Бъчварова най-нова информация от разследващия екип. По нейни думи, откакто е подаден вчера сигналът за убийството на момчето, работата по разплитането на случая върви денонощно.

16-годишният Георги Игнатов бе намерен на пейка в Борисовата градина вчера към 12.00 ч. на обед, прободен смъртоносно с нож в сърцето.

Стана ясно, че сигналът е бил подаден от неговата приятелка Лора, с която Георги се чул малко преди това да й каже, че я чака в парка. Минути по-късно й се обадил с думите, че е намушкан с нож. Момичето веднага звъннало на тел. 112 и хукнало към парка. То е намерило приятеля си мъртъв.

До късно вчера са провеждани разпити на близки и съученици на Георги, а днес сутринта разследващи полицаи са влезли в Строителния техникум в София, който е в близост до Търговско-банковата гимназия в Лозенец. В техникума учи и приятелката на Георги, Лора, която по думите на нейни съученици преживява много тежко случилото си. „Последно на нея й се е обадил, първо тя го е видяла мъртъв”, споделиха деца от техникума.

Близо 10 цивилни полицаи цял предиобед са разговаряли с учители и ученици от строителния техникум. Проверява се версията дали убийството не е станало след сбиване на ученици от училището и Търговско-банковата гимназия, посочва БНР.

Паралелно се проверяват и записи от камери за обществено видеонаблюдение. „Преглеждат записите от всички налични камери от метрото и там, където има в околностите на самото място. Оказа се, че записите са много голям брой.”, съобщи още Румяна Бъчварова. „Най-вероятно ще има идентифициране на потенциален кръг.”, добави тя.

Малко преди 16.00 ч. МВР излезе с апел, гражданите, които вчера между 10 и 12 ч. са били в района на Борисовата градина и бул. „Драган Цанков“, където бе убит 16-годишният Георги. Хората и които са забелязали нещо нередно или тревожно или имат информация за извършеното наблизо тежко криминално престъпление, да позвънят на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Анонимността е гарантирана!, призовават от пресцентъра на вътрешното ведомство.
 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ