От утре София-Солун и с влак

Manager News

Железопътната връзка София -Солун се възстановява от утре, 10 май, съобщиха от БДЖ. Два влака ще пътуват по линията всеки ден, като всеки ще е с по два второкласни вагона - 1 български и 1 гръцки. Общият брой на седящите места във всеки от влаковете е 120

Влакът от София ще тръгва  в 15.30 ч. и ще пристига в Солун в 22.22 ч., а от Солун - в 6.55 ч. с час на пристигане в София 13.45 ч. В Солун ще може да се прави връзка  за и от гръцката столица Атина.

Резервацията на места ще бъде задължителна. Клиентите ще имат възможност да направят своите резервации до 60 дни предварително. Цената на билета за пътуване в едната посока е 34.86 лв. Билети за влаковете, пътуващи между София и Солун, ще бъдат издавани във всички центрове и каси за продажба на международни железопътни билети в страната.

Предвидена е и специална оферта за билет отиване и връщане на цена от 25 евро. Тя ще важи ако билетът е с фиксирани дати за отиване и връщане и е закупен не по-късно от 15 дни преди датата на пътуване. Местата по тази оферта са ограничени – по 12 за всеки влак.

Намаление от цените за пътуване ще могат да ползват деца от 4 до 12 години, групи над 6 човека, както и притежатели на карта „Rail Plus”. Притежателите на карти „InterRail”, „Eurail” и „BalkanFlexipass” е необходимо да се снабдят само със запазени места.

Специални преференциални цени са предвидени за студенти от университети в България и Гърция, притежаващи карта „ISIC”

За пътниците, които желаят да ползват влака само на територията на България, са предоставени два вагона, които ще се движат по маршрут София – Кулата – София. Билети за пътуване на територията на нашата страна ще се издават по цени за бърз влак със задължителна резервация.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ