Паднал от ескалатор ще съди метрото

Паднал от ескалатор ще съди метрото

Паднал от ескалатор ще съди метрото

Възрастен мъж ще съди "Метрополитен" ЕАД, след като пострада тежко при падане от ескалатор в метростанция "Младост 1".

Пострадалият Гено Лалов разказа пред Нова телевизия, че бил "пометен" от друг мъж и загубил равновесие. Служителите на метростанцията обаче не забелязали инцидента. Те разбрали, че нещо се е случило, чак след като пострадалият настоял да прегледат записите от охранителните камери.

Лалов е получил шест повърхностни контузни рани с отоци, три дълбоки охлузвания, четири охлузвания на дясното коляно и две - на лявото.

"Изкачих се на ескалатора и някъде на седмото-осмото стъпало, на една трета от височината, която се изкачва, видях инстинктивно, с периферното си зрение, че върху мен политат хора. Не можех да реагирам по никакъв начин и се озовах по очи на площадката, на която стълбите се събират и се оформят като стъпала нагоре", разказа пострадалият мъж.

Той твърди, че никой от околните не реагирал при падането.

Според сина му - бившия депутат от РЗС адвокат Емил Василев, една от причините за инцидента е в липсата на знаци и указание как се спира ескалаторът.
Стоп бутони има в двата края, но не всеки знае за съществуването им.

"Просто имах някакъв късмет, че не паднах назад. Тази маса от хора, която връхлетя върху мен, ме обърна и паднах по очи. Загубил връзка с времето и пространството, се озовах по някакъв начин горе, но усещах как стълбите разрязват коленете ми", разказа Лалов.

Лалов отишъл сам до болницата, извадил си медицинско и се върнал обратно в метрото, за да съобщи за инцидента.

"Посрещна ме началникът на метростанция номер 1. Много любезен служител. Каза, че няма такъв инцидент, не знаят за такъв инцидент", обясни мъжът. Той не разбира как никой от служителите на метрото не е видял случилото се на мониторите.

От "Метрополитен" отказаха да коментират случая. Техни представители обясниха, че билетът на пътника служи за застраховка и пострадалият ще получи обезщетение по този ред.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ