По-добри условия при мобилните разговори

По-добри условия при мобилните разговори

По-добри условия при мобилните разговори

Част от правилата за тарифиране на разговорите по мобилен телефон се променят от днес. Това става по решение на Комисията за регулиране на съобщенията.

Досега потребителите на мобилните оператори плащаха за изговорено време по системата "60 секунди плюс една". Така например разговор с времетраене 10 секунди се отчиташе за минута. Сега влиза в сила новото тарифиране  - "30 плюс 1".

 Задължително всеки разговор ще се отчита с първоначална продължителност от 30 секунди, които ще са безплатни, а следващите секунди ще се плащат реално.

Операторите вече са задължени лимитът за мобилен интернет да е 50 лева и после да изключват абоната, а при 50% от кредитния лимит са длъжни да информират клиента.

От VIVACOM съобщиха за БНР, че вече са въвели тарифиране по новите изисквания, MTel ще го прилага поетапно през април, а от GLOBUL уточниха, че от 14 април ще предложат на своите клиенти нови тарифни планове. 

Паралелно с това от днес населените места, чиито телефонни кодове започват с две или три еднакви цифри, се обединяват в един регион с общ код. Това няма да доведе до промяна на телефонните номера на потребителите, а единствено ще добави новия код като задължителна част от номера им. Така абонатите ще говорят на цената на градски разговор с останалите фиксирани номера в техния регион и ще могат да запазят номера си при преместване в друго населено място в същия регион.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ