Пускат електронни учебници от есента

Пускат електронни учебници от есента

Пускат електронни учебници от есента

От началото на новата 2014/2015 учебна година издателство "Просвета" ще подготви първите образци на електронни учебници за таблети и за всички видове смарт устройства. Това заяви пред БТА директорът на издателство "Просвета" Никола Кицевски.

По думите му  електронните учебници ще се разпространяват чрез един от мобилните оператори у нас, като достъпът до тях ще е чрез абонамент.

В електронния вариант на учебниците към уроците има задачи, анимация, допълнителни разработки, занимателни игри за по-малките, озвучаване на езиците и пр.

„Включили сме кратки исторически филми, договорени с БНТ, и радиоизпълнения на класически произведения, записани в БНР”, обясни Кицевски.

Издателството вече е подготвило около 90 учебника с над 5400 електронни ресурса, по които може да се учи в клас на електронна дъска или на компютър вкъщи. Те са с цена от по 4.80 лв с ДДС и може да се платят с SMS. Според Кицевски, този вид учебни материали се радва на все по-голяма популярност.

По думите му, в момента около 5% от учителите ползват електронните варианти на учебниците, но до края на годината е възможно да се увеличат поне до 8-10%.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ