Пускат кръговото на Лъвов мост

Пускат кръговото на Лъвов мост

Пускат кръговото на Лъвов мост

От утре, сряда ще бъде отворено за движение  новото кръгово кръстовище на Лъвов мост в София, съобщиха от Столична община.
Съоръжението на бул. „Мария Луиза“ на горното ниво на естакадата е готово. В долното движението ще става по два тунела, като единият от тях няма да работи до края на тази седмица, за да се положи и последният пласт асфалт.

Изцяло е завършена и реконструкцията на самия Лъвов мост, реставрирани са и емблематичните четири лъва.

На място вече са изложени на специални фундаменти и два отломъка от античния римски мост от IV век, който беше открит по време на строежа.

Догодина ще започне вторият голям етап на планираното цялостно обновяване на трасето - продължението на естакадата с ремонт на участъка от бул. „Мария Луиза” от Лъвов мост до Централни хали. Предвижда се да се извърши цялостна модернизация на инженерните мрежи, осветление, тротоари и бордюри.

През януари общината планира да започне и изграждането на кръгово с естакада на кръстовището на булевардите „България“ и „Иван Гешов“. Намеренията са ремонтът там да приключи напълно до ноември 2015 г., но трябва да се изчака и становище на Върховния административен съд  по подадено възражение на група граждани, които обжалват решението на главния архитект за подробния устройствен план на района.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ