Путин получи 8 дан от Международната федерация по карате

Путин получи 8 дан от Международната федерация по карате

Путин получи 8 дан от Международната федерация по карате

Международният комитет на Международната организация по киокушин- кан карате-до присъди на руския президент Владимир Путин високата майсторска степен осми дан по киокушин-кан, съобщи „Лента. ру”. Официално писмо с решението е изпратено до канцеларията на Путин от президента на Международната организация по киокушин-кан Хацуо Рояма. Той е шампион на Япония и нееднократно е бил в Москва. През 2001 г. Рояма удостои Путин с пети дан, а през 2009 майсторската степен на руския президент бе повишена до седма.

Още през 2000 година, ръководителите на известната школа по карате Годжуру в Япония връчиха на Путин диплом за удостояването му със звание за висше майсторство в това бойно изкуство и му присъдиха 9-ти дан. Руският президент получи специално кимоно и черен пояс, на който със златни букви е изписано името му.

Вниманието на японските майстори по карате към руския президент не е случайно. Путин е известен с увлечението си по източните бойни изкуства и се грижи за популяризирането им. Тренира самбо и джудо от 11-годишен, припомня "Лента. ру". „Бях още дете, когато се захванах с джудо. И сериозно се увлякох по източните бойни изкуства, тяхната особена философия, култура на взаимоотношения със съперника и правилата на воденето на битки”, гласи цитат от Путин на официалния сайт на Кремъл.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ