Пътуваме до летището с метро най-късно през април 2015 г.

Пътуваме до летището с метро най-късно през април 2015 г.

Пътуваме до летището с метро най-късно през април 2015 г.

Следващата пролет жителите и гостите на София ще могат да се возят до летището с метро. Строителните дейности по отсечката трябва да завършат до април 2015 г. Това разкри пред „Фокус“ директорът на Столичния метрополитен инж. Стоян Братоев, който допълни, че третият етап от разширението на метрото е в доста напреднала фаза.

„Първият лот от Цариградско шосе до летището се състои от четири метростанции - двете са в ж.к. „Дружба“, третата е в индустриалната зона и последната е непосредствено до летищния терминал. Общата дължина на този лот е 5 км“, уточни Братоев.

Той обясни, че втората станция на метрото в „Дружба“ ще има директна връзка с националната железопътна мрежа, тъй като част от инфраструктурата по този проект предвижда изграждането на малка жп гара, където директно от метростанцията ще може да се излиза на перона.

Директорът на Столичния метрополитен съобщи още, че вторият лот е с дължина близо 3 км и включва три метростанции. лотът започва от съществуващата метростанция в ж.к. „Младост“ 1, излиза на бул. „Александър Малинов“, където е втората станция на метрото и завършва в началото на ж.к. „Младост“ 4 при Бизнес парка.

„Станциите са разположени така, че да могат да обслужват в максимална степен прилежащите микрорайони на ж.к. „Младост“, както и бъдещото застрояване, планирано западно от бизнеспарка“, отбеляза Стоян Братоев.

По думите му стойността на двете отсечки е 75 млн. евро за лот 1 и 44 млн. евро за лот 2.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ