Регистрацията на автомобил намалява с 20 лв.

Регистрацията на автомобил намалява с 20 лв.

Регистрацията на автомобил намалява с 20 лв.

Таксата за регистрация на автомобил ще бъде намалена от 75 на 55 лева, съобщи в. "Труд". От МВР обявиха, че за регистрация ще събират единствено пари по наредба №4. Според нея се вземат 9 лева за свидетелство за регистрация, 1 лев за контролен талон, 2 лева за право за ползване на регистрационен номер, за идентификация, техническа и екологична изправност - 6 лв., и 35 лв. за номерата.

На 12 февруари правителството прехвърли фирмата на МВР "Безконтактни мултиплексорни вериги" ЕООД на Министерство на транспорта.

До четвъртък миналата седмица регистрацията и обслужването на колите в КАТ се извършваше от служители на "БМВ" ЕООД. От утре това ще става от служители на КАТ. Около 400 души са били назначени в цялата страна. В петък работата по пунктовете спря, за да бъде подменен софтуерът и да се обучават служителите, които ще правят регистрация. Днес или най-късно утре работата ще бъде подновена.

Договорът на "БМВ" ЕООД с МВР изтече на 18 февруари. Спешно ръководството на вътрешното ведомство подписа още един анекс с фирмата. Той е безсрочен, тъй като не се знае кога Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе по жалбата на бившата полицейска фирма срещу конкурса за изработване на табелите, спечелен от българо-немския консорциум. "БМВ" участва в конкурса, но на първо място бе класиран консорциум J. L. M. systems - Erich Utsch, който предложи цена за една автомобилна табела от 4,97 лв. без ДДС. Полицейската фирма оферира 5,48 лв. без ДДС за един номер. "БМВ" обжалва в КЗК, но тъжбата не беше уважена и разгледана. Сега фирмата обжалва решението на КЗК във ВАС.

Припомняме, днес са възможни затруднения в административното обслужване на гражданите, свързани с регистрацията и пререгистрацията на МПС-та в цялата страна. Причината - техническа профилактика на системата на Пътна полиция за регистрация на МПС-та. За останалите административни дейности на Пътна полиция работният режим остава непроменен.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ