Реконструкцията на „Лъвов мост” ще се забави

Реконструкцията на „Лъвов мост” ще се забави

Реконструкцията на „Лъвов мост” ще се забави

Изграждането на новото кръстовище на Лъвов мост в София ще се забави, информираха от Столичната община. Очаква се с дни да бъде удължен срокът за изпълнение на обекта, съобщиха от Столична община. Съоръжението ще бъде готово до края на октомври, предаде БНР.

Очаква се то да облекчи с около 50 % трафика през кръстовищата на булевардите "Мария Луиза" и "Сливница". До момента от там преминават 60 хиляди превозни средства. Ще има и екологичен ефект, тъй като ще бъдат намалени  вредните емисии във въздуха.

Строителството на новото кръстовище при Лъвов мост започна през февруари. Към момента е изграден около 400 метра от новия ляв Владайски канализационен колектор и са положени 16 броя пилоти.

Проектът предвижда създаването на кръгово с по две ленти за движение, пешеходна и велоалея, като старият исторически мост ще бъде освободен от автомобилното движение, което го амортизира и натоварва. Стойността на проекта за изграждане на кръстовището е 22 млн. лв., като в проекта се включва и реконструкцията на бул. „Мария Луиза" до Централни хали.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ