Спират тока в приюта на отец Иван

Спират тока в приюта на отец Иван

Спират тока в приюта на отец Иван

Ако до три дни не бъде платена сметката за ток, приютът на отец Иван в Нови хан ще остане без електричество. Това съобщи самият той пред „Дарик”, като посочи, че задълженията за три месеца възлизат на 8000 лева.

Близо 200 обитатели на дома се надяват до няколко дни да бъде събрана сумата, в противен случай храната, с която разполагат във фризерите, ще се развали.

"8000 лв. за три месеца. Дойдоха да ме откачат, но видяха, че има много фризери с месо и ми дадоха отсрочка да търсим отнякъде средства. Не се обаждам на никой, не обичам да звъня на даден човек и да му искам помощ, защото може да няма пари - как да му искам тогава. Който има възможност, да помогне", разказа отецът.

Той сподели, че това не е първият път, когато имат проблеми с плащанията за ток, но в предишни години сметките са били доста по-малки.

"И друг път са ни откачали. Уж икономисваме, гледаме да минаваме повече на дърва, но пак се събират сметки. Пък и хората са си много, лампите се ползват и се събират сметки", добави отец Иван.

Обитателите на дома се притесняват, че ако останат без ток, това ще се отрази на хигиената, а също така храната във фризерите ще се развали. Тяхната надежда е да им бъде оказана помощ с изплащането на сметките.

Ето и сметката, на която може да помогнете:

IBAN: BG72UNCR96601000411600

BIC: UNCRBGSF

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ