Стартира национален конкурс "Моята зелена мечта за България"

Стартира национален конкурс Моята зелена мечта за България

Стартира национален конкурс "Моята зелена мечта за България"

„ЕКОПАК България” АД стартира от днес конкурс в национален мащаб под наслов „Моята зелена мечта за България”, отворен за участие на всички ученици в страната, независимо от възрастта си. В периода 10 октомври - 2 ноември 2014 децата ще имат възможност да изразят чрез авторски проект - разказ, есе, стихотворение или рисунка своята мечта за една по-красива и зелена България. 

Всеки участник трябва  предварително да подготви своята творба и символично да я закачи на едно от дърветата в пътуващата „Градина на мечтите” на ЕКОПАК. Така творецът ще се регистрира успешно за участие в конкурса. Всички творби ще се разглеждат и оценяват след края на конкурса от три членно жури в състав писателката Ваня Щерева, публициста Константин Вълков и художника Ставри Калинов. Стоте най-добри произведения от цялата страна ще бъдат наградени на 18 ноември 2014 г. а победителите ще се обявят на страницата на конкурса www.zelena.ecopack.bg .

„Градина на мечтите” започва своя път от град Русе. След това тя последователно ще премине през градовете Добрич - 11 октомври, Варна - 12 октомври, Бургас – 18 октомври, Хасково - 19 октомври, Враца - 25 октомври, Велико Търново - 26 октомври, Пловдив - 1 ноември и София – 2 ноември.

Кампанията „Моята зелена мечта за България“ е част от инициативите на ЕКОПАК и общините в страната за популяризиране на разделното събиране на отпадъци от опаковки. Тя цели да развие у децата положително мислене и отговорно отношение към околната среда и спестяването на природни ресурси.

ЕКОПАК очаква всички млади творци да се включат в инициативата като разкажат или нарисуват мечтите си за едно по-зелено и красиво бъдеще. Младите ентусиасти ще се състезават и за много атрактивни награди.

За да  научат повече подробности за инициативата на ЕКОПАК учениците могат да посетят интернет страницата на кампанията www.zelena.ecopack.bg

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ