Сух студ по Коледа

Сух студ по Коледа

Сух студ по Коледа

И тази година ще посрещнем Коледа без сняг. За сметка на това ще бъде студено, с температури около минус 6 градуса.  Това прогнозира синоптикът от TV-MET Симеон Матев, цитиран от „24 часа”.

Днес е подходящо за туризъм в планините, където ще е слънчево и сравнително топло с температури в планинските курорти от 4-9 градуса.

И утре, и във вторник сутринта ще има мъгли, а следобед видимостта ще се подобрява. Минималните температури ще са от -3 до 2 градуса, а максималните - от 2-3 градуса в районите с най-трайна мъгла до 10-12 градуса на местата с повече слънце.

В сряда мъглите ще се разсеят, но от запад на изток ще започне да превалява дъжд. По-съществени валежи ще има в Южна и Източна България. По високите части ще вали сняг.

В четвъртък ще е ветровито. От северозапад на югоизток валежите ще спират и облаците ще се разкъсват. Максималните стойности на термометъра ще са между 6 и 11 градуса.

Облачно, със слаб до умерен западен вятър и топло за сезона с около и над 10 градуса ще е в петък.

В събота ще се заоблачи. В последния ден от седмицата преваляванията първо ще са от дъжд, но от север ще се спуска студен въздух и в северните райони на страната и по високите полета ще премине в сняг. Преваляванията постепенно ще спират от 22-и.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ