Трима от „Килърите” с доживотни присъди

Трима от „Килърите” с доживотни присъди

Трима от „Килърите” с доживотни присъди

Варненският Апелативен съд произнесе три доживотни присъди по делото „Килърите”. Те са за Петър Стоянов – Сумиста, Васил Костов и Георги Вълев.

Варненският апелативен съд намали присъдата на Янко Попов от 17 на 15 години, при първоначално строг режим, в затвор от закрит тип и на Райчо Стойчев – от 15 на 7 години, при първоначално строг режим. Съдът потвърди присъдата на Шуменски окръжен съд за Петър Атмаджов – 4 години затвор. Присъдите подлежат на протест пред Върховния касационен съд.

На 23 юли 2010 г. при операция с кодово название "Килърите" бяха арестувани 20 души, сред които и тогавашният председател на Българската федерация по сумо Петър Стоянов. 14 от задържаните бяха разпитани като свидетели и по-късно освободени.

След ареста, Петър Стоянов получи хипертонична криза и се наложи да бъде транспортиран в болница. Според полицията на съвестта на бригадата лежат няколко показни и неразкрити досега убийства, като едното от тях е това на Юри Галев. За поръчител на това убийство е сочен Янко Попов-Туци, който излиза от структурите на СИК и е бил приближен на Милчо Бонев-Бай Миле. Делото на подсъдимите започна през 2011 г.

Подсъдимите са обвинени за организиране и ръководене на престъпна група, извършила убийствата на шуменския бизнесмен Румен Рачев, великотърновския адвокат Петър Лупов и столичния бизнесмен Борислав Георгиев, приближен на Христо Ковачки. Петър Стоянов, Васил Костов са обвиняеми и за убийството на футболния бос Юри Галев. Сумиста е обвинен и за причиняването на два палежа и един взрив.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ