Три жени бяха измамени по телефона по идентичен начин

Три жени бяха измамени по телефона по идентичен начин

Три жени бяха измамени по телефона по идентичен начин

76-годишна жена даде 11 100 лева на телефонен измамник в Монтанско, съобщиха от ОД на МВР-Монтана.

В 14:29 ч. вчера в Районно управление „Полиция” - Вършец е получен сигнал от 57-годишната В.И. от гр. Вършец, че майка й М.Р. 76 г. от с. Драганица е жертва на телефонна измама. Около 14.00 ч. М.Р.76 г. провела разговор по домашния си телефон с непознат мъж, който й съобщил, че дъщеря й е приета в МБАЛ Монтана със счупен на три места крак и се нуждае от скъпа операция.

Непознатият поискал сумата от 12 000 лв., след което жена, плачейки по телефона, я помолила да даде парите. Възрастната жена се заблудила, че разговаря с дъщеря си и казала, че разполага с 11 100 лв. Тя получила указание да ги предаде на човека, който вече бил дошъл пред дома й. Възрастната жена излязла навън и наистина видяла пред дома си мъж, който взел дадените му в плик пари и се оттеглил пеша към центъра на селото, където казал, че е оставил колата си.

Потърпевшата дала описание на извършителя - слаб, около 40-годишен, с прошарена коса, висок около 180 см, облечен в дънково елече. По случая продължава работа Районно управление „Полиция” - Вършец.

По аналогичен начин е пострадала и 85-годишна жена от Павликени. Вчера следобед тя получила телефонно обаждане на домашния си телефон от ''д-р Николов'', който й обяснил, че снаха й си е счупила крака и за лечението й са необходими 9000 лева. Възрастната жена събрала 1280 лв. и по-късно същия ден предала парите на непознат мъж, в района на болницата в Павликени. В последствие се свързала с близките си и установила, че е била измамена. По случая е започнато досъдебно производство. 

Третият идентичен случай е от Пловдив. Вчера 83-годишна пловдивчанка се оплакала, че около 11:00 часа била въведена в заблуждение по телефона. Мъж, представил се за лекар, обяснил на пенсионерката, че дъщеря й е настанена в болница в Бургас и трябва спешно да се заплати лечението й. Без да се подвоуми, жената приготвила 1000 евро и 3500 лева и ги предала на непознат, явил се пред дома й. Два часа по-късно тя се усъмнила и сигнализирала полицейските служители.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ