Хакнаха сайта на Българската православна църква заради Джумая джамия

Хакнаха сайта на Българската православна църква заради Джумая джамия

Хакнаха сайта на Българската православна църква заради Джумая джамия

Сайтът на Българската православна църква бе атакуван от хакери. Атаката е дело на организацията Milli Güçler, която се обявява срещу вандалското нападение срещу Джумая джамия в Пловдив. 

При опит да се влезе в сайта на Българската православна църква се появява следното съобщение, на фона на турския флаг:

„Официалният сайт на Българска Православна Църква е ударен в отговор на вандалското нападение над Джумая джамия в град Пловдив.

Такива актове са настъпления срещу турско-мюсюлманското малцинство в България, това е и нападение срещу културното наследство на страната,защото джамиите са част от културата, те са част от културното наследство на България.

Който и да е организаторът, който и да стои зад тази варварска агресия, трябва да знае, че турско-мюсюлманското малцинство не е беззащитно и че има сили, които бдят и са готови да го отбраняват.

Мълчанието на Българската Патриаршия следва да се тълкува като мълчаливо съгласие с посегателствата над мюсюлманските религиозни храмове.

Наказателните действие срещу враговете на турско-мюсюлманското малцинство от страна на Milli Güçler не са нито първи нито последни. Атаките ще продължават с пълна интензивност. Все по-често ще чувате нашия глас и ще виждате нашата сила.

Milli Güçler иска да напомни, че няма нищо против християнството и че ударът представлява реципрочна мярка срещу зачестилите физически посегателсва над ценностите на турско-мюсюлманското малцинство.“

През февруари в Пловдив се стигна до сблъсъци заради Джумая джамия. Напрежението в града под тепетата започна да се покачва още през октомври м.г. след решение на Пловдивския окръжен съд, което постанови градската управа в Карлово, която досега стопанисваше джамията, да я върне на мюфтийството.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ