Цветан Василев пуснат под домашен арест

Цветан Василев пуснат под домашен арест

Цветан Василев пуснат под домашен арест

След като се предаде на полицията в Белград, банкерът Цветан Василев е бил пуснат под домашен арест, предават сръбските издания днес. 

„Сръбската полиция го издирваше постоянно. Бяхме го притиснали от всички страни. На практика появи се в полицията малко преди да бъде арестуван”, заявил неназован полицейски източник. Според него през цялото време Василев не е бил в добро настроение и не е искал много да говори. Казал само, че е избрал по-простото решение. 

Според в. "Блиц" съдът му е взел паспорта и му е наложил всеки ден да се явява в полицията в работно време.

"Вземете ми паспорта, защото аз нямам намерение да напускам Сърбия, най-малкото да отида в България, но ми върнете златния "Rolex", заявил банкерът пред властите. 

Изданието посочва, че върховния съд в Белград продължава процедурата за събиране на необходимите документи за екстрадиция на Василев. 

Вчера започна да тече срокът, в който държавното обвинение трябва да изпрати до съда в Белград искането за екстрадиция. Наблюдаващият прокурор по делото за КТБ Иван Гешев заяви, че процедурата може да отнеме от 18 до 40 дни. 

В искането трябва да се съдържат данни в какво е обвинен Василев. Очаква се документите да тръгнат за сръбската столица до ден-два, допълва „Хоризонт“. След това съдът в Белград трябва да направи собствена преценка за тяхната тежест, а след съдебното решение дали да бъде предаден на България или не мажоритарният собственик на КТБ, следва финална преценка на сръбския министър на правосъдието. С други думи в процедурата има съдебно-политическа линия. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ