Централните новини на bTV с 11% ръст на аудиторията през юли

Централните новини на bTV с 11% ръст на аудиторията през юли

Централните новини на bTV с 11% ръст на аудиторията през юли

Новините с най-висока степен на обществено доверие в родния ефир (според проучването на института „Отворено общество” от 16 юни – 6 юли 2014 г.) за пореден месец увеличават дела на аудиторията си. През юли централната емисия на bTV Новините в 19.00 часа е привлякла близо 11% повече зрители в сравнение с предходния месец и вече по традиция е част от топ 5 в класацията за най-гледани телевизионни програми - топ 50. Сред първите 5 попадат още „Комиците”, два от праймтаймовите сериала на bTV и финалът на Световното първенство по футбол по БНТ.

В най-горещия футболен месец в класацията топ 50 влизат 24 предавания на bTV, 13 от двубоите, излъчени по БНТ, 12 програми на Нова ТВ (от 30 позиция надолу) и 1 на ТВ7, сочат данните на GARB. Сред най-предпочетените програми на bTV в класацията влизат предаването „Лице в лице”, „bTV Репортерите”, „Шоуто на Слави”, както и голяма част от филмовите заглавия в програмата на медиата.

В съревнованието между новините на различните телевизии, bTV Новините в 19.00 часа убедително запазват водещата си позиция и тенденция за привличане на повече зрители, най-вече във възрастовите групи 18-34 и 18-49 г. Сутрешният блок на bTV „Тази сутрин” пък е два пъти по-гледан от младите зрители и отчита 113% по-висок аудиторен дял в таргет групата 18-34 г. в сравнение със сутрешния блок на Нова. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ