Яне Янев осъди Волен Сидеров

Яне Янев осъди Волен Сидеров

Яне Янев осъди Волен Сидеров

Яне Янев осъди Волен Сидеров заради обидни изказвания от страна на лидера на „Атака“. Съдът е наложил санкция в размер на 54 хил. лв на Сидеров заради квалификациите „лумпен, измекяр и презерватив”, изречени по адрес на лидера на РЗС.

„Освен него съдя още две медии, които системно години наред насаждат в обществото омраза, клевети и обиди по мой адрес”, заяви Янев пред Нова телевизия.

Защитната теза на адвокатите на Волен Сидеров била, че става въпрос за политически речник и те имат претенции, че това е част от разговорния стил на политиците и в него няма нищо учудващо.

„Юридическият екип на РЗС е един от най-силните в страната и очаквам Волен Сидеров да ми изплати тази сума”, смята Янев.

„Такива като Сидеров успяха да нанесат много тежки удари срещу мен и партията ми. Само аз знам какво това е причинило на семейството и близките ми и не пожелавам и на най-върлите си врагове да се чувстват по този начин”, каза още лидерът на РЗС.

По думите му откакто РЗС не е в парламента, всичко там е "блато" и никой не говори за корупция.

„През годините съм изричал много тежки думи, но те са базирани на документи, които са достояние на прокуратурата. Като председател на Комисията за борба с корупцията съм образувал 500 преписки, по които има над 150 досъдебни производства и над 40 осъдителни присъди”, каза още Яне Янев.

Досега няма информация Волен Сидеров да е предприел стъпки за обжалване на присъдата.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ