Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

45-годишен столичанин декларирал доход от 4 млн. лв.

100

Най-богатият българин, поне по официални данни, през изминалата година е 45-годишен столичанин, декларирал доход в размер на 4 млн. лв., показва справка на Националната агенция за приходите (НАП). Столичният бизнесмен е следван от бургазлия и гражданин на Добрич, като в топ 25 на най-богатите българи присъстват и хора от Стара Загора, Ловеч, Шумен, Варна и Русе.

Общо 44,4 млн. лв. са заработили първите 25 по доходи в страната ни според обработените до този момент данъчни декларации.

Общо 95 млн. лв. доходи от наеми са декларирани в подадените годишни декларации за облагане на доходите в цялата страна до този момент.

В същото време общо 1340 млади семейства са посочили в декларациите си, че искат да ползват облекчението за ипотечни кредити, съобщи БГНЕС. Обща сума на лихвените плащания, с която младите семейства са намалили данъчната си основа, възлиза на 4,7 млн. лв.

От началото на годината до 20 февруари 2014 г. в цялата страна са подадени общо 67 хил. декларации за облагане на доходите на физическите лица от 2013 г. Това е с 30% повече от същия период на миналата година, когато в НАП са постъпили 52 хиляди документа.

До 20 февруари 2014 г. по електронен път, подписана с електронен подпис, декларацията си са изпратили 5 674 души.

още от Общество
14
Сряда
Ноември