Отлабвай на високо!

Отлабвай на високо!

Отлабвай на високо!

Учените най-сетне откриха най-приятният начин за отслабване. При него няма изтощителни диети и изморителни тренировки. Нужно е само да поживеете няколко седмици в планината. Това твърдят авторите на ново изследване, огласено от британския вестник Independent.

Откритието е на група учени от университета в Мюнхен и категорично доказва, че ако сте на по-голяма надморската височина, ще загубите повече килограми. Дори и да ядете повече! Твърденията се доказаха в експеримент, в който са участвали 20 мъже с наднормено тегло. Всички те са били превозени на 2650 м височина с планинска железница, за да не отслабнат от ходенето, което би изкривило данните от изследването. За седмица мъжете, всеки от които с тегло над 100 кг. са свалили по килограм и половина без по никакъв начин да променят обичайния си режим на живот.

Това може би не е много, но за 7 дни е впечатляващ резултат, казват учените от Мюнхен. Кръвното им налягане също е спаднало.

Една от причините за тези резултати е, че от голямата надморска височина апетитът намалява по естествен път. В същото време престоят високо в планината засилва метаболизма, подчертават авторите на изследоването.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ