БСП: Загубихме тези избори! Реформаторите: Представихме се повече от добре!

БСП: Загубихме тези избори! Реформаторите: Представихме се повече от добре!

БСП: Загубихме тези избори! Реформаторите: Представихме се повече от добре!

"БСП загуби тези избори!" За пръв път в посткомунистическата история партията столетница призна публично поражение и ако трябва да обобщим по-философски тези избори, това е най-голямата изборна изненада.

"БСП губи изборите, това е съвсем ясно, а ГЕРБ затвърждава победата и позицията си", заяви в коментар за bTV зам.-председателят на Левицата Янаки Стоилов. На втори тур, кандидати на социалистите участваха на балотаж в над 60 общини.

"Ясно е, че тези избори бяха изгубени от БСП, тепърва ще правим своите анализи. Отговорността е неизменна част от поведението ни, и да има оставки - това ще се случва на конгреси и т.н.", коментира и говорителят на БСП Атанас Мерджанов пред Нова тв. Според него, кадровите решения "трябва да се вземат на по-широк фронт." 

"На този етап не стои въпросът за персонални оставки по повод изборните резултати, всеки от нас носи отговорност за тях", заяви пред БНТ и Корнелия Нинова. Партийният лидер Михаил Миков не е излязъл с коментар до момента.

На десния фронт цари оживление и самочувствие. "Реформаторският блок се представи повече от добре на тези избори", посочи лидерът на СДС Божидар Лукарски . Реформаторският блок рязко увеличи влиянието си като брой кметове и общински съветници, а и процентът подкрепа в сравнение с парламентарните избори, добави той.

"Там, където имахме сериозни постижения на първи тур и ги дадохме като подкрепа на втори тур, виждаме че се постига основната ни цел - да бъдат изметени крепостите на ДПС и БСП", заяви от своя страна лидерът на ДСБ Радан Кънев и даде като примери Шумен и Сливен.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ