ГЕРБ взема още 5 областни града, губи в Плевен от свои

ГЕРБ взема още 5 областни града, губи в Плевен от свои

ГЕРБ взема още 5 областни града, губи в Плевен от свои

ГЕРБ добави още 5 областни града към победите си в изборите за местна власт тази година. По данни от екзитполовете към 18.00 ч. кандидатите на ГЕРБ печелят убедително балотажите в Пловдив, Видин, Хасково, Шумен и Сливен. В други 7 областни града, разликата между явилите се на втори тур е  около 1-2%, но е в рамките на статистическата грешка и ще се изчакат официалните данни.

Досегашният кмет на Пловдив, Иван Тотев, кандидат от ГЕРБ печели втори мандат на втори тур. Според екзитполовете по данни към 18.00 ч. Тотев има малко над 54%, а основният му съперник Славчо Атанасов е събрал около 45%.  Статистическата грешка при предварителното преброяване е в рамките на 3% така че едва ли ще настъпи драматичен обрат във втория по големина български град.

Кандидатът на ГЕРБ Огнян Ценков успя да завоюва Видин с резултат от 56, 67%. Той изпревари основния си конкурент Росица Кирова, издигната от местна коалиция "Единни за промяна", която на първи тур водеше с 26,26% от гласовете. Ценков тогава бе втори с 21,06.

В Сливен печели Стефан Радев от ГЕРБ с 55%. Съперникът му Кольо Милев от БСП има около 45%.

В Шумен победител в балотажа е Любомир Христов от ГЕРБ с 68%, опонентът му Иван Иванов от БСП е събрал 34%. За отбелязване е, че Шумен и Сливен са смятани за традиционни червени крепости.

Хасково също ще има кмет от ГЕРБ - кандидатът на управляващата партия Добри Беливанов печели втория тур с внушителна подкрепа от 70%

В Плевен бе една от големите интриги на балотажа днес, където един срещу друг застанаха кандидати от различни формации в управляващата коалиция - Димитър Стойков от ГЕРБ и Георг Спартански, подкрепен от Реформаторския блок и ВМРО.

Спартански е новият кмет на Плевен, с над 60 на сто подкрепа показват резултатите от екзитполовете към момента.

В Пазарджик, досегашният градоначалникТодор Попов, който се яви на балотаж с кандидата на ГЕРБ Найден Шопов, печели трети мандат.

Очаквайте още данни и резултатите от втория тур на изборите за местна власт

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ