Повече от една трета от британците не знаят, че ще има евроизбори

Повече от една трета от британците не знаят, че ще има евроизбори

Повече от една трета от британците не знаят, че ще има евроизбори

Над една трета от британците не знаят, че тази седмица могат да гласуват за Европейски парламент и за местни органи на властта, сочат резултатите от най-новата социална анкета във Великобритания.

Според проучване, извършено по поръчка на вестник "Дейли мирър", 38% от гласоподавателите не са наясно, че в четвъртък могат да избират евродепутати, както и стотици общински съветници в Англия и Северна Ирландия.

Изследването потвърждава прогнозата, че Партията на независимостта на Обединеното кралство (ЮКИП) ще се представи най-добре на евровота с убедителна преднина пред опозиционните лейбъристи и управляващите консерватори. Наблюдатели обясняват, че тази добра позиция на антиимигрантската партия се дължи и на факта, че повечето нейни привърженици знаят за двата вота на 22. май и вероятно ще отидат да гласуват, предаде БНР.

Според анкетата ЮКИП ще има добри резултати и на местните избори, като ще се нареди на трето място след Лейбъристката партия и консерваторите на премиера Дейвид Камерън.

Антиевропейската кампания на ЮКИП обаче продължава да предизвиква бурни обществени реакции. Преди дни нейният лидер Найджъл Фараж беше обвинен в расизъм заради изявление, че не би искал неговите съседи да са румънци. Във вторник той беше принуден да се оттегли от предизборен митинг, организиран от партията в южния лондонски квартал "Кройдън", след като негови привърженици влязоха в остри пререкания с местни жители и демонстранти, дошли да протестират срещу антиимигрантската платформа на ЮКИП.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ