Можете ли да забележите този мъж? За хиляди руски шофьори е невидим

Можете ли да забележите този мъж? За хиляди руски шофьори е невидим

Можете ли да забележите този мъж? За хиляди руски шофьори е невидим

Случвало ли ви се е да паркирате автомобила си без да искате на място за инвалиди и след като слезете от него да разберете, че не сте видяли синята маркировка? Виждали ли сте арогантни шофьори да паркират на място за инвалиди? Може би да.

Проблемът със заемането на места за инвалиди в паркингите е световен. Има го и в Русия. В тази връзка в страната беше проведена впечатляваща кампания. Целта й бе да припомни, че инвалидите са реално съществуващи хора в неравностойно положение, които имат нужда от място за паркиране. 

Кампанията се организира от неправителствената организация Dislife. Тя пресмята, че около 30% от водачите на автомобили в Русия не обръщат внимание на знаците за инвалиди и паркират където им падне. Името на кампанията е "Повече от просто знак" и в нея се използва иновативна технология, която излъчва холограма на мъж в инвалидна количка на места, където шофьори паркират неправомерно. С помощта на колони, холограмата говори и припомня на шофьорите, че вземат мястото на истински хора, които имат нужда от него. 

Кампанията се проведе в молове и бизнес центрове в Москва. Видеото, което следва, разказва за нея. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ