Богаташът в сянка

Богаташът в сянка

Богаташът в сянка

Той се казва Герман Лареа и е вторият по богатство в Мексико, разказва „Ройтерс”. Компанията за добив на мед, която притежава, сега работи усилено за това да стане отново третата най-силна в света в този бранш. Повечето от сънародниците му обаче не са чували за него. Негови снимки могат да открият изключително рядко.

Преди време тайнственото му име попадна в полезрението на световните медии, заради кризата с компанията му Grupo Mexico. Смъртоносен взрив в негова мина през 2006 г. предизвика масови протести на работниците, които продължиха 3 г. Въпреки това, името на Лареа някак успява да остане извън новините. Той така и не се появява публично, за да отговори на исканията на местните синдикати. А тактиктата да живее под "шапка-невидимка" продължава и до днес.

В същото време, през последните месеци компанията на Лареа спечели решаващи съдебни битки, които позволиха да се възстанови работата в мината, в която се случи инцидента

Според местни медии, със своето богатство от 10.5 млрд. долара, Лареа е най-богатият мексиканец в света след Карлос Слим.

Класация на „Форбс” го нарежда на трето място, поставяйки го след Слим и притежателя на медийна империя Рикардо Салинас Плиего.

Лареа, за когото дори не се знае с точност на колко е години, а само се предполага,  че е на около 57 г., наследява Grupo Mexico от баща си Хорхе, познат като „Краля на меда”. Твърди се, че за него е висша ценност да държи в тайна самоличността си и всякакви подробности, свързани с личния му живот.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ