В Давос пишат пътна карта за излизане от кризата

В Давос пишат пътна карта за излизане от кризата

В Давос пишат пътна карта за излизане от кризата

Съставянето на „пътна карта” за излизане от кризата, както и създаване на глобална мрежа за оповестяване на потенциални икономически и финансови опасности са сред главните приоритети на започващия днес в Давос Световен икономически форум. Тази година той ще привлече рекорден брой представители – над 2500 – на политическия и бизнес елита от цял свят.

В събитието ще се включат 35 държавни ръководители и 80 министри, 8 управители на централни банки, 50 ръководители на водещи международни организации, над 250 представители на гражданското общество, лидери на десетки неправителствени организации.

Над 365 корпоративни лидери от Бразилия, Русия, Индия и Китай ще представляват икономическите интереси на развиващия се свят, който е и основният двигател на глобалния растеж, отбелязва „Блумбърг”.

41.сесия на Световния икономически форум ще бъде открита от руския президент Дмитрий Медведев, който първоначално беше отменил участието си заради трагедията, разиграла се на руското летище „Домодедово”.

Медведев ще държи встъпителната реч, след което ще отлети обратно за Москва. На форума, който ще продължи до 30 януари включително, ще бъдат още британския премиер Дейвид Камерън, германският канцлер Ангела Меркел и френският държавен глава Никола Саркози.

Сред водещите теми на форума ще са европейската дългова криза, опасенията от валутна война, както и нарастващия риск от покачване на инфлацията.

В швейцарския курорт са взети безпрецедентни мерки за сигурност. Въздушното пространство е затворено, а в охраната на града и околностите се включиха над 4000 военнослужещи в помощ на полицията. Засилени патрули охраняват инфраструктурата за снабдяване с вода и електроенергия.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ