Кибер атаки удариха Южна Корея

Кибер атаки удариха Южна Корея

Кибер атаки удариха Южна Корея

Някои от водещите сайтове на държавната администрация в Южна Корея са били атакувани от агресивни хакери, съобщи BBC. "Пробити" са сайтовете на някои от министерствата в страната, на националното събрание, на военния щаб, на американските сили и на няколко големи банки.

Засегнати са адресите на 29 институции. Те са атакувани чрез претоварване с информация, което ги е блокирал. Сред мишените на хакерските набези са още сайтът на финансовия регулатор в Южна Корея и онлайн борсата с информация за текущите продажби на акции, която е спряла да функционира за няколко минути.

Специалистите твърдят още, че хакерите са заразили с опасен вирус два южнокорейски сайта за трансфер на информация и файлове. Така вирусите са се разпространили до около 11 хил. персонални компютри в страната.

Атаките наподобяват предишните подобни интернет нападения срещу сайтове в Южна Корея от 2009 г. Тогава правителството в страната обвини Северна Корея, но така и не беше открита връзка между нападенията и съседната държава.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ