Медици постановиха пълна опека за мадам L’Oreal

Медици постановиха пълна опека за мадам L’Oreal

Медици постановиха пълна опека за мадам L’Oreal

Най-богатата жена във Франция, наследницата на козметичния гигант L'Oreal, Лилиян Бетанкур трябва да бъде поставена под пълна опека. Това гласи решението на комисия от трима психиатри, назначена да направи експертиза по дело между Бетанкур и дъщеря й Франсоаз, съобщи „Франс прес”.

Съдът изиска експертизата насред разгара на процеса, в който дъщерята на 89-годишната милиардерка обвинява обкръжението на майка си в мошеничество и измами.

Заключението на лекарите гласи, че мозъчното заболяване на Бетанкур, чието състояние се оценява на 15 млрд евро, е довело до „кардинални изменения в нейните ментални и физически способности”. По тази причина, мадам L'Oreal трябва да бъде поставена под пълна юридическа опека относно гражданските й дела, включително и по въпросите, свързани с имущественото наследство, препоръчват медицинските експерти.

Парижкият вестник Le Monde, обаче, уточнява, че тримата лекари са подписали заключението без да прегледат Бетанкур, само въз основа на медицинското й досие.

Адвокатът на наследницата на L'Oreal отказа да коментира информацията като нарече изнасянето й в публичното пространство „грубо нарушаване на лекарската тайна”.

 Миналата година името на Бетанкур беше намесено в корупционен скандал. Тя беше обвинена в нелегално финансиране на предизборната кампания на президента Саркози.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ