Обама призова за замразяване на вътрешните разходи

Обама призова за замразяване на вътрешните разходи

Обама призова за замразяване на вътрешните разходи

Вътрешните разходи на САЩ да се замразят за пет години. Това предложи президентът Барак Обама по време на словото си "За състоянието на съюза" пред двете камари на Конгреса. Той започна речта си с безкомпромисен анализ на икономическите реалности. По думите му тази мярка ще позволи да се съкрати дефицитът с над 400 млрд. долара в течение на следващото десетилетие и да се намали разходната част на бюджета до най-ниското й равнище от времето на президента Дуайт Айзенхауер (1953-1961г.).

Тези мерки ще изискват болезнени съкращения, заяви Обама и припомни, че вече са замразени заплатите на федералните служители през следващите две години. Президентът заяви, че световният икономически ред се е променил за едно поколение и призова страната си да инвестира и да се обновява, за да бъде на висотата на предизвикателствата, отправяни от икономики в подем като Китай и Индия. Той заяви, че мнозина американци си спомнят за времето преди глобализацията, когато беше достатъчно да се работи здраво, за да получаваш прилична заплата и социални придобивки.

Но светът се промени, и за мнозина тази промяна беше болезнена, заяви Обама в словото си. "Правилата се промениха. За едно поколение технологичните революции промениха начина, по който живеем, работим и търгуваме", добави президентът.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ