Обтегнахме отношенията с Македония заради Спаска Митрова

Обтегнахме отношенията с Македония заради Спаска Митрова

Обтегнахме отношенията с Македония заради Спаска Митрова

Спорът за присъждане на родителски права между една българка и нейният македонски съпруг обтегна сериозно дипломатическите отношения между България и Македония.

Вчера македонски съд реши да присъди попечителството на тригодишната Сузана на нейния баща Воислав Савич, а бившана му съпруга Митрове бе осъдена да плаща месечна издръжка и да го вижда само за няколко часа в петък.

Българското външно министерство се събра на спешно заседание заради случая, след което излезе с официална позиция, че процесът не е бил прозрачен. България

България ще третира делото като показател за напредъка на съдебната реформа в Македония - важен фактор за европейската перспектива на страната, обяви още МВнР. Становището на Въшно министерство беше връчено на македонския посланик у нас Александър Василевски, който бе привикан на разговор със зам.-министъра на външните работи Марин Райков.

Един граждански съдебен процес между двама родители не трябва да прераства в спор между две държави и техните дипломации, отвърна веднага македонското министерство на външните работи. Оттам апелираха още да не се злоупотребява със семейните драми и човешките съдби за политически цели. Междувременно, по-рано днес ВМРО разпространи информация, че Спаска Митрова е била нападната и ударена от бившия си съпруг, когато днес е отишла да вземе дъщеря си за свиждане.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ