Оперираха президента на Йемен

Оперираха президента на Йемен

Оперираха президента на Йемен

Президентът на Йемен Али Абдула Салех се възстановява след операция в столицата на Саудитска Арабия - Рияд, съобщи BBC. Хирурзите отстраниха парчета от дърво, заседнали в гръдния му кош, след като държавният глава беше ранен късно в събота при ракетно нападение срещу президентския дворец.

Тогава опозицията побърза да обяви, че Салех е загинал.

Часове след като президентът бе откаран във военната болница в Рияд хиляди протестиращи в Йемен огласиха с радостни викове улиците на йеменската столица Сана. Масови тържества бяха устроени в града. Активисти пееха, танцуваха и устройваха ритуали, колейки животни. С това те се надяват, че отбелязват края на 3-месечните им усилия да свалят от поста му президента.

Дали той ще се завърне в страната все още не е ясно. Местни медии твърдят, че Салех ще остане в Саудитска Арабия две седмици, през които ще се възстанови в болницата и ще проведе няколко важни срещи с международни съюзници. Зам. -министърът по информацията в Йемен заяви, че президентът най-вероятно ще се завърне. „Салех е в добро здраве. Той може да напусне властта един ден, но това трябва да бъде по конституционен начин”, каза той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ