Още от Бил Гейтс – ще произвежда суперхрани!

Още от Бил Гейтс – ще произвежда суперхрани!

Още от Бил Гейтс – ще произвежда суперхрани!

Днешният ден определено преминава под знака на Бил Гейтс. След като ви информирахме за предупреждението му, че политика може да доведе до депресии, а колегите от „Обекти” добавиха прогнозата му, че Интернет ще стане най-добрият източник на образование, сега дойде вестта, че Гейтс се захваща с нов фундаментален проект.

Основателят на Microsoft ще финансира култивиране на нов вид растения, съдържащи всички витамини и минерали, необходими за човека, съобщиха в. “Сънди таймс“ и ИТАР-ТАСС. Фондът на Гейтс вече е отпуснал 12 млн. долара за създаването на новото поколение продукти, наречени „суперхрана”, в основата на което е соргото.

Това е род тревисти растения от семейство „Житни”, които се използват в селското стопанство. То е избрано като отправна точка на бъдещата хранителна генерация заради уникалната му биологична устойчивост и способоността му да оцелява при много тежки климатични условия. Сред предимствата му е и че се нуждае от много малко количество храна в сравнение с други култури.

Няколко изследователски екипа вече са се заели с помощта на генното инженерство да получат нов вид сорго, способно да замени останалите хранителни продукти.

Целта на учените е да бъде създаден уникален хранителен продукт, който съдържа в себе си всичко необходимо за съществуването на човека, за нормалното му развитие.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ