Повече продажби на дребно в САЩ, силна серия на Уолстрийт

Повече продажби на дребно в САЩ, силна серия на Уолстрийт

Повече продажби на дребно в САЩ, силна серия на Уолстрийт

Инвеститорите на Уолстрийт посрещнаха положително изненадващия ръст на продажбите на дребно в САЩ, водещите индекси се въртяха около най-високите си позиции за последните 18 месеца, съобщи CNN.

Промишленият индекс “Дау Джоунс” отбеляза ръст от 12 пункта, или 0,1% до 10 624 пункта. Докато широкият индекс S&P 500 и технологичният NASDAQ останаха почти без промяна и затвориха съответно на 1150 и 2368 пункта.

Въпреки нестабилността на пазарите и липсата на значителни икономически новини “Дау Джоунс” завърши с повишения в осем от последните десет сесии, а при S&P 500 и Nasdaq Composite – в девет.

По данни на Търговския департамент на САЩ продажбите на дребно са се увеличили с 0,3% през февруари, спрямо предишния месец при очакван спад от 0,1%. Увеличението е четвърто за последните пет месеца като за януари бе 0,1%. Това е добър знак за възстановяването на потребителските разходи, съставляващи съществена част от БВП на САЩ.

Продажбите на веригите за търговия на дребно, с изключение на автомобилните, са се увеличили с 0,8% през февруари. Януарският ръст бе 0,5%.

Европейските пазари затвориха със смесени резултати. Лондонският индекс FTSE 100 се покачи с 0,2%, немският DAX спадна с 0,3%, а френският CAC 40 - с 0,1%. На азиатските пазари японският Nikkei се покачи с 0,8%, а Хонгконгският Hang Seng затвори със спад от 0,09%.

Доларът поевтиня спрямо еврото и йената.

Американският лек суров петрол със срок на доставка през април поевтиня с 98 цента до 81,13 долара за барел на Ню Йоркската стокова борса. Златото също отчете спад и затвори при цена от 1102.20 долара за тройунция.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ