Сигнал за бомба затвори Айфеловата кула

Сигнал за бомба затвори Айфеловата кула

Сигнал за бомба затвори Айфеловата кула

Хиляди туристи бяха спешно евакуирани от Айфеловата кула и площада, на който е разположена заради заплаха за бомба.

Фирмата, която управлява Айфеловата кула, е получила анонимно обаждане по телефона към 20,20 часа местно време (21 ч. българско). На място веднага са изпратени специализирани екипи сред които и бригада с обучени да търсят взрив кучета, съобщи Франс прес като цитира изявление на полицейската префектура на Париж.

Част от района е била отцепена, а полицията е започнала незабавна евакуация на туристите, които в този момент са се намирали на кулата и под нея. Става въпрос за около 2500 души, които са отведени в района на намиращият се пред Айфеловата кула парк „Марсово поле”, както и по кейовете на Сена. После съоръжението старателно е претърсено етаж по етаж в продължение на няколко часа за взрив. Огледът продължил до полунощ местно време, след което полицията обяви, че няма бомба и заплахата е фалшива. Движението в района вече е напълно възстановено, както и работата на служителите в кулата.

Докато траели спасителните операции, сигнал за бомба бил подаден и за една от най-оживените гари на парижкото метро - Сен Мишел. Там също били предприети спешни мерки: влаковете били спрени от движение, хората евакуирани, а гарата претърсена. И тази заплаха се оказала фалшива.

И двете заплахи са отправени часове, след като горната камара на френския парламент - Сенатът, прие закон, забраняващ пълното закриване на лицето на обществени места, т.е. носенето на бурки и никаби. Засега не ясно дали двете заплахи имат връзка с приетия закон, отбелязва ДПА.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ