Синеока американка тръгва на джихад

Синеока американка тръгва на джихад

Синеока американка тръгва на джихад

Използвайки имейли, видеозаписи в YouTube, фалшиви документи за самоличност, американка на средна възраст от щата Пенсилвания е помогнала за набирането на мрежа от атентатори, подготвяни за самоубийствени нападения и други терористични удари в Европа и Азия. Това станв ясно от обвинителния акт на американската прокуратура.

Колийн ЛаРоуз, която се представяла в интернет с псевдонима „Джихад Джейн”, искала толкова силно да участва в „свещената война”, че дори пътувала до Швеция, за да убие шведски художник по начин, който трябвало да „все страх в целия свят на неверниците”.

С руса коса и сини очи, 46-годишната жена се хвалела, че може да отиде навсякъде, без да бъде разпозната, става ясно от обвинителния акт.

Властите отказаха да разкрият самоличността на шведския художник и не казаха дали случаят е свързан с осъществените наскоро арести в Ирландия.

Както "МениджърНюз" съобщи, седем мюсюлмани бяха задържани от ирландската полиция по подозрения, че са подготвяли убийството на шведския карикатурист Ларс Вилкс, автор на сатирични изображения на пророка Мохамед. Четирима мъже и три жени бяха арестувани във вторник в рамките на операция, координирана със САЩ и европейските специални служби.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ