Складовете на едро в САЩ малко по-празни. Уолстрийт със скромен ръст

Складовете на едро в САЩ малко по-празни. Уолстрийт със скромен ръст

Складовете на едро в САЩ малко по-празни. Уолстрийт със скромен ръст

Уолстрийт затвори с лек ръст на индексите в сряда. Новините, които се отразиха на пазара бяха свързани с движението на цената на петрола и със запасите от готова продукция в складовете на едро в САЩ.

Промишленият индекс “Дау Джоунс” отбеляза лек ръст в края на сесията с 3 пункта, или с 0,03% до 10 567 пункта. Широкият индекс S&P 500 добави 0,45% или 5 пункта до 1145 пункта. И технологичният NASDAQ се покачи с 18 пункта, или с 0,78% до 2359 пункта.

Акциите на енергийните компании тръгнаха надолу след като цената на петрола се понижи.

Единствените икономически данни, които излязоха в сряда показаха намаление на запасите от готова продукция в складовете на едро с 0,2% през януари, след като отчетоха спад от 1% през декември. Данните са добър ориентир за покупките на бизнеса. Колкото са по-празни складовете толкова е по-голямо потреблението.

Пазарите в Европа отчетоха стабилен ръст в сряда. Лондонският индекс FTSE 100 се повиши с 0,68%, френският CAC 40 нарасна с 0,86% също като немският DAX. Азиатските пазари като цяло затвориха без особени промени.

Доларът отслабна спрямо еврото, но се засили спрямо йената и паунда.

Американският лек суров петрол със срок на доставка през април поскъпна с 60 цента до 82,09 долара за барел на Ню Йоркската стокова борса, след като по-рано през деня бе достигнал по-високата цена от 83,03 долара. Същевременно златото поевтиня с 14,20 долара и затвори при цена от 1108,10 долара за тройунция.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ