Сливането на мода сред авиокомпаниите

Сливането на мода сред авиокомпаниите

Сливането на мода сред авиокомпаниите

Покачването на цените на горивата и белязаният от кризата сериозен спад във въздушните превози принуждава все повече авиокомпании да търсят гъвкави подходи за оцеляване. Като най-актуален се очертава сливането, коментират наблюдатели и сочат за пример прясна сделка между един от най-популярните в Европа авиопревозвачи British Airways и испанската Iberia. Съюзът роди нова компания, която ще се казва International Airlines Group и ще се търгува на борсите в Англия и Испания.

За сделката съобщи днес електронното издание Bloomberg. Миналия ноември двете компании подписаха меморандум  за  разбирателство, чиито договорености съвпадат със сделката. Очаква се сливането  да бъде финализирано в края на 2010 г. То е струтурирано така, че новата компания да се възползва от по-нататъшната консолидация в световната авиоиндустрия, съобщават от British Airways.

В процес на преговори за сливане са и две от най-големите и популярни американски авиокомпании - United и US Airlines, предаде BBC.  След като новината за евентуалното им сливане се разпространи, цените на акциите в двете фирми скочиха главоломно. Евентуалната сделка ще роди авиокомпания гигант, която ще е втора по големина в САЩ след Delta Air Lines.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ