Списание „Тайм” обяви 100-те най-влиятелни личности

Списание „Тайм” обяви 100-те най-влиятелни личности

Списание „Тайм” обяви 100-те най-влиятелни личности

Американското списание „Тайм” публикува традиционната си класация на стоте най-влиятелни личности на планетата за 2011 г. Целият списък, в който тази година е включен и Facebook координаторът на египетската революция Уаел Гоним, можете да видите тук. Гоним прекара 12 денонощия в ареста за активната си подкрепа на опозицията, която успя в крайна сметка да свали от власт египетският президент Хосни Мубарак.

В листата е и японският лекар Такеши Като, който след катастрофалното бедствие в Япония на 11 март отказа да се евакуира, за да помага на жертвите на земетресението и вълните цунами.

Най-влиятелните политици на планетата в момента според „Тайм” са германският канцлер Ангела Меркел, френският президент Никола Саркози и британският министър-предсезател Дейвид Камерън. В рейтинга, разбира се, е американският президент Барак Обама и съпругата му Мишел, а също и държавният секретар Хилари Клинтън. Руският колега на Обама – Дмитрий Медведев, както и премиерът Путин са извън класацията. Присъства обаче създателят на Facebook Марк Зукърбъг, както и основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж.

Опра Уинфри и певецът Джъстин Бийбър са американските шоу звезди сред най-влиятелните личности, а Стинг представя музикантската гилдия.

От спортистите, в топ 100 попада белгийската тенисистка Ким Клейстър, спечелила последните турнири от „Големия шлем”, а също и аржентинският футболист Лионел Меси.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ