Уникален концерт откри Мондиал 2010

С грандиозен концерт късно снощи беше открито Световното първенство по футбол в ЮАР. Събитието се състоя в предградието Совето в Йоханесбург.

Силният вятър и температури под 10 градуса не попречиха на 35 хил. зрители на стадиона да сложат символично началото на шоуто за откриване на Мондиал 2010, като развяха националния флаг на Южна Африка.

Спектакълът започна с изпълнение на южноафриканската соул певицата Лира, която изпя "Пата пата"- емблематичната песен на покойната Мириам Макеба, наричана"Мама Африка".

Уникалният концерт съчетаваше световноизвестни музиканти с не дотолкова популярни африкански и международни изпълнители, в което беше и самия чар на шоуто. Сцената украсиха имена като Алиша Кийс, Black Eyed Peas, K'Naan и Шакира.

На огромни екрани точно над сцената зрителите имаха възможността да наблюдават интересни футболни моменти от всички световни първенства до момента, както и многобройни футболни легенди от миналото и настоящето.

Концертът завърши с грандиозни фойерверки, които озариха небето над Йоханесбург.

Както вече „МениджърНюз” писа приходите от ще бъдат предоставени на FIFA за изграждането на 20 центъра за футбол и социално развитие в бедни африкански общини.

На клипа по долу може да видите изпълнението на Black Eyed Peas:

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ