Уорън Бъфет посочи своя приемник

 Уорън Бъфет посочи своя приемник

Уорън Бъфет посочи своя приемник

Инвеститорът милиардер Уорън Бъфет повери значителна част от портфейла на компанията си Berkshire Hathaway на Тод Комбс - мениджър на хедж фонд в щата Кънектикът, съобщи „Блумбърг”. По този начин, един от най-богатите хора в света посочи един от вероятните си приемници, коментира изданието.

Назначението на Комбс е голяма изненада за анализаторите, тъй като до този момент 39-годишният финансист е управлял сравнително неголям капитал от няколкостотин милиона долара.

Самият Бъфет обаче казва, че цели три години е търсил човек от „калибъра на Тод” за управлението на собствените му активи.

"Ние сме във възторг, че Комбс прие предложението да се присъедини към нашата компания”, добавя милиардерът.

Анализаторите предполагат, че 80-годишният Бъфет ще възложи управлението на бизнеса си на поне трима души. Генерален директор ще управлява над 70-те действащи подразделения на компанията, а други двама висши мениджъри ще се занимават с разпределянето на капитала и управлението на инвестиционния портфейл.

Към момента, Berkshire Hathaway притежава акции за над 50 млрд. долара, включително инвестиции в банка Wells Fargo и в American Express. Освен това, компанията на Бъфет е инвестирала около 30 млрд. долара в активи с фиксирана доходност, включително корпоративни и държавни облигации.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ