Фоторепортаж: Районът на Бенгази след военните атаки

Часове след масираната атака на американските, британските и френските военни сили, част от танковете и колите в отбраната на Кадафи все още горят по пътя за Бенгази. Военни самолети, подводници и бомбардировачи Стелт изстреляха срещу 20 обекта на либийските сили 112 крилати ракети „Томахоук”. В местата на експлозиите се вдигат огромни, черни кълба дим от горящите военни съоръжения.

Това разказва в сайта си британският вестник "Дейли Мейл". Изданието представя поредица от снимки на световните агенции, които показват ситуацията след началото на операцията "Зората на Одисеята" и бомбардировките в Либия.

Заснетите кадри отразяват как бунтовниците и част от цивилните вече са пристигнали в местата на военните атаки в покрайнините на Бенгази и търсят останали амуниции и други вещи след като верните на Кадафи сили на отбрана вече ги няма. Две от снимките представят също радостната среща между „двойка много щастливи съюзници” – моментът, в който френският президент Никола Саркози топло посреща американския държавен секретар Хилъри Клинтън в Елисейския дворец. Срещата им се състоя вчера, преди нападението над Либия.

Междувременно стана ясно, че атаките са спрели силите на Кадафи при Бенгази, но военните на либийския лидер са превзели град Мисрата и преди броени часове са навлезли в него с танкове. 

Фоторепортажът в сайта на "Дейли Мейл" можете да видите тук.

По повод операцията снощи британският премиер Дейвид Камерън заяви в телевизионно обръщение, че военните действия срещу Либия са „законни и правилни”. Той заяви още, че е напълно ясно, че полковник Кадафи няма да спази обещянието си и ще продължи да избива своя народ. Затова той трябва да бъде спрян и да понесе последствията си. Речта му можете да видите във видеоклипа след този текст.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ