Шефката на МВФ призова правителствата да спасят световната икономика

Шефката на МВФ призова правителствата да спасят световната икономика

Шефката на МВФ призова правителствата да спасят световната икономика

Държавите трябва да действат веднага и да действат смело, за да помогнат на световната икономика. Това заяви шефът на Международния валутен фонд Кристин Лагард, предаде „Фрнс прес“.

„Ключовото послание, което искам да предам сега е, че страните трябва да действат веднага и да действат смело, за да преведат икономиките си през тази опасна нова фаза на възстановяване“, заяви Лагард по време на реч в британската столица Лондон.

Ръководителят на МВФ приветства плана на американския президент Барак Обама за откриване на нови работни места на стойност 447 млрд. долара.

„Ние приветстваме предложенията, обявени от президента Обама, които се фокусират върху подпомагане на ръста и създаването на работни места в краткосрочен план”, посочи Лагард.

Късно снощи президентът на САЩ Барак Обама представи проекта си за създаване на милиони нови работни места.

„Изпращам на конгреса план, който той трябва да приеме веднага. Планът се нарича Закон за американските работни места", заяви Обама в обръщението си пред американските законодатели.

Той добави, че проектът на стойност 447 млрд. долара ще върне хиляди учители, спасители и медици обратно на работа във всеки щат.

Американският президент представи плана, за да възстанови публичното доверие в икономическата си политика, да намали безработицата от 9,1 % и да заздрави политическото си бъдеще.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ