Шумахер излезе от кома

Шумахер излезе от кома

Шумахер излезе от кома

След шестмесечна борба за живота си, седемкратният шампион на „Формула 1” Михаел Шумахер излезе от кома. Той е преместен от болницата в Гренобъл в рехабилитационен център, където ще продължи възстановяването си, съобщи Motorsport Total като се позова на пресаташето на пилота Сабине Кем. Тя уточнява, че Шумахер вече реагира на допир и различава гласове.

Състоянието му е стабилно и вече не се нуждае от постоянно лекарско наблюдение в болница, се казва още в съобщението на Кем.

45-годишният легендарен автомобилен състезател прекара в медикаментозна кома повече от 6 месеца след фатално падане на ски в края на 2013 г. Тогава той получи тежка черепно-мозъчна травма и бе настанен в болницата в „Гренобъл”. Състоянието му дълго време бе оценявано като критично. Шумахер бе подложен и на две операции. В края на януари тази година започнаха първите опити за извеждането му от медикаментозна кома. По думите на специалистите, този процес отнема около няколко месеца като рискът от фатален изход остава висок.

 

 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ