„Мазда” изтегля 65 хил. автомобила заради мрежи на паяци

„Мазда” изтегля 65 хил. автомобила заради мрежи на паяци

„Мазда” изтегля 65 хил. автомобила заради мрежи на паяци

Пореден японски автомобилен производител изтегля свои коли от пазара заради дефект, който застрашава сигурността на хората.

От „Мазда Мотор” обявиха, че връщат от пазара в Северна и Централна Америка повече от 65 хил. автомобила „Мазда 6” заради странен проблем в системата за захранване с горивото.

Според специалистите в компанията, в ауспуха на този модел автомобили е твърде възможно да се промъкват паяци и да плетат мрежи с голяма плътност, което би затруднило вентилацията на автомобила при изхвърлянето на вредните газове. Това пък може да увеличи налягането към резервоара, което от своя страна може да  създаде пукнатини в него и накрая да стане повод за експлозия.

Опасенията на производителя не са просто хипотеза. Говорител на компанията заяви, че са регистрирани 20 случая, в които модели на компанията не работят заради подобен проблем.

Изтеглените автомобили ще бъдат прегледани от специалисти. 50 хил. от тях са модели от 2009-2010 г. и са върнати от пазара в Щатите. Останалите 15 хил. са от Канада, Мексико и Пуерто Рико.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ